Een kamer en suite kast werd halverwege negentiende eeuw tot aan de WOII vaak gebruikt om een (lange) kamer in tweeën te delen. Daardoor ontstond meer bergruimte en kon de ruimte in twee afzonderlijke ruimtes verdeeld worden door de schuifdeuren dicht te doen. In het begin werden de kasten met veel versieringen en profielen gemaakt. Maar na verloop van tijd werd het steeds strakker. Er werd bijna altijd glas-in-lood in de deuren gebruikt. Een kamer en suite kast geeft een luxe uitstraling aan een woonkamer.

Wij kunnen kamer en suite kasten alle stijlen maken. Als het moet passen bij de bestaande bouw maken we freesbeitels met exact hetzelfde profiel. Als dat niet het geval is kijken we naar uw smaak en passen daar de detaillering op aan. Voor het glas-in-lood werken wij samen met gerenommeerde glas-in-lood bedrijven

We bereiden de gehele kast voor in onze werkplaats. Wanneer alles in de grondverf zit en klaar is zetten we de kast in elkaar. Als alles klopt en we helemaal tevreden zijn halen we hem weer uit elkaar en wordt alles afgelakt. Vervolgens wordt de kast in korte tijd bij u opgebouwd en afgewerkt. Op deze manier heeft u minimaal overlast.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw zijn veel kamer en suite kasten gesloopt. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die de voordelen en charme van een kamer en suite weten te waarderen.